

Matblogger og kokebokforfatter Julie Ilona Balas aka Juliesmatblogg deler sin favorittoppskrift – som er helt perfekt for sosiale vennemiddager.
Gjennom Instagram-profilen @juliesmatblogg inspirerer Julie Ilona Balas oss til å nyte det beste i livet: Å bare "slenge sammen noe digg" og invitere en gjeng venner over på middag. Hun blogger fra sin Instagram-profil og skriver kokebøker - sist ut Spis Sammen, som inneholder 100 oppskrifter på fargerik, digg og ujålete mat.
For et par uker siden publiserte vi en sak med bilder fra Julies leilighet i Gamlebyen i Oslo, hvor vi tok en prat om mat, interiør og favorittmøbelet Bevel Table. Les saken om Julie her. Vi sparte en liten godbit fra intervjuet, som dere får her:
Hvilken oppskrift fra din nyeste bok Spis sammen bruker du oftest selv?
– Den oppskriften jeg lager oftest fra boka er Pasta med smørtomatsaus og burrata! Finnes det egentlig noe diggere enn pasta med en fyldig og kremete tomatsaus i kombinasjon med burrata? Jeg tror faktisk ikke det. Dette er en veldig enkel og digg hverdagsfavoritt, som passer perfekt hvis man får uventede gjester på besøk eller bare vil bruke minimalt med tid foran grytene. Hemmeligheten i denne tomatsausen er smør. Det runder av den syrlige smaken fra tomatene, og gjør den lett kremete. Her snakker vi umami, syre, salt og fett i skjønn forening!
Her er bilder av den deilige retten, som Julie har servert til en gjeng venner på Bevel Table (vi elsker blondeduken!) Under bildet finner du oppskriften:
Nam! Julies favorittoppskrift fra egen kokebok: Pasta med smørtomatsaus og burrata!
Sjekk gjerne ut Julies Instagram-profil for mer matinspo og flere bilder av de fine Bevel Table med ileggsplater, som du kan kjøpe her.
Pasta med smørtomatsaus og burrata
Oppskrift fra boken Spis Sammen
av Julie Ilona Balas
Ingredienser
1 kg solmodne tomater eller 2 bokser hermetiske hele tomater (800g)
4 sjalottløk
2 hvitløksfedd
3 ss olivenolje
2 ss hvit balsamico
100 g smør
1 ts sukker
Salt og nykvernet pepper
400 g tørket spaghetti eller valgfri type pasta
2 burrata
Salt og nykvernet pepper
Frisk basilikum
-
Fremgangsmåte
Start med å lage tomatsausen. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Finn frem en stor gryte som tåler å settes i ovn, jeg bruker en jerngryte til dette.
Del solmodne tomater i to på tvers, og legg dem i gryta. Eventuelt heller du de hermetiske tomatene oppi. Del sjalottløk og hvitløk i grove biter, og legg det oppi gryta. Bland godt sammen med olivenolje og hvit balsamico.
Sett gryta inn i ovnen uten lokk, og la det stå 1 – 1 ½ time, eller til løken er myk og gyllen og tomatene har blitt mørkere i fargen.
Tilsett smør og sukker, og kjør sausen jevn med en stavmikser. Smak til med salt og pepper til slutt.
Tips: Oppbevar tomatsausen i rene glass med lokk i kjøleskapet. Holdbar i et par uker. Kan også fryses ned til senere bruk. Her er de holdbare i opptil et år.
Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann – like salt som havet. Spar på en liten kopp av pastavannet før du siler av resten. Ha pastaen tilbake i gryta.
Tilsett tomatsausen og bland godt sammen. Spe på med litt pastavann for å jevne sausen. Smak eventuelt til med ekstra salt og nykvernet pepper. Ofte trengs det ikke mer salt om pastaen kokes i salt vann.
Fordel pasta i dype tallerkener og legg en halv burrata på hver. Topp med frisk basilikum. Enklere enn det blir det faktisk ikke!

HER SERVERES VENNEMIDDAGENE: SPISEBORDET BEVEL KAN UTVIDES MED ILEGGSPLATER OG HAR GITT PLASS TIL OPP TIL 14 GJESTER! VASEN OSTREA ROCK I KLART GLASS ER FYLT MED EN UHØYTIDELIG, VILTER BUKETT.

SPIS SAMMEN! Julies nyeste kokebok Spis sammen (kan kjøpes her).


Bevel-bordet er i utgangspunktet rundt, med 117 cm i diameter. Det kan kjøpes med én eller to ileggsplater - som henholdsvis gir 167 cm og 217 cm lengde totalt.